CSALÁDÁLLÍTÁS

 

 "Felkészülni arra, hogy rátaláljunk valamire gyakran annyit jelent, mint lemondani valamiről." (Bert Hellinger)

 

Amikor nehéz élethelyzetbe kerülünk, például sikertelenséget élünk meg a munkahelyünkön, vagy folyton ugyanolyan konfliktusba kerülünk valamelyik családtagunkkal, netán évek óta valamilyen betegség befolyásolja a közérzetünket és az aktivitásunkat, töretlenül kutatjuk az okokat, mert szeretnénk harmonikus és kiegyensúlyozott életet élni.  

Gyakran tapasztaljuk, hogy a legjobb tanácsok, praktikák és módszerek hatására sem változik semmi, csak a tanácstalanságunk, elkeseredettségünk növekszik tovább. Nem érdemes ilyenkor hibáztatnunk sem magunkat, sem a terápiát, amihez fordultunk. Nehéz helyzetünk kialakulásának azért nem találjuk a kiváltó okait a saját, ismert élettörténetünkben, mert nem ott van!

„Mindenki a saját sorsának a kovácsa!” – mondjuk, és amennyiben ez igaz lenne, csupa elégedett és egészséges ember élne körülöttünk, mert hát ki az, aki nehézségekkel teli életmódot kovácsolna magának nem igaz?

Mindenkiben, ahogy egy tölgyfa kis makkjában is benne van az a program, ami egy egészséges, és teljes élet kibontakozását és megvalósulását tartalmazza. Ugyanakkor a saját születésünkkel beléptünk és tagjává váltunk egy már létező és működő rendszernek, ami a mi családrendszerünk. Ebbe a rendszerbe beletartozik mindenki, aki valaha élt a családban akkor is, ha nem tudott megszületni, vagy korán meghalt.  Azok is ide tartoznak, akikkel valamelyiküknek nagyon erőteljes kapcsolata volt, elvette, vagy éppen megmentette az életét, vagy óriási, de beteljesületlen szerelem volt közöttük. Minden egyes személy egymással egyenrangú tagja a rendszernek, az általa átélt nehézségeket, fájdalmakat, veszteségeket pedig lenyomatként őrzi a család lelke.  Mi pedig képesek vagyunk arra, hogy bármelyikük nehéz sorsában osztozzunk, ilyenkor egy többnyire tudattalan fogadalommal azt vállaljuk, hogy megéljük vele együtt, vagy helyette a borzalmakat. Családállítás során ezeket a tudattalan fogadalmakat hozzuk a felszínre, megszüntetve ezzel az aktuális nehéz élethelyzet kiváltó okát.

 

Mi történik családállítás során?

Minden esetben egy tényfeltáró beszélgetéssel kezdődik, amikor az állítást kérő megfogalmazza az általa tapasztalat nehézségeket, vagyis beazonosítja a problémát és a tüneteket, valamint az elérni kívánt pozitív állapotot.

A következő fázisban megtörténik a családállítás, vagyis megjelenítjük a fizikai térben a helyzetet.

Ebben a folyamatban megmutatkoznak a mélyben rejlő, valós érzések, hatások és összefüggések, amelyek a jelenlegi helyzet kialakulását előidézik. A tudattalan fogadalom megjelenésével lehetővé válik a helyzet feloldása, megteremtve annak a terét, hogy az állítást kérő személy a saját vágyai és képességei szerint tudjon továbbhaladni az életpályáján.

Aki kérte az állítást figyelő szerepkörben vesz részt a folyamatban, a családrendszer elemeit pedig képviselő személyek jelenítik meg. Az ő esetükben nem feltétel az, hogy ismerjék a helyzetet és azt, amit képviselnek.

A felismerésekről és a további fejlődés irányairól pár nappal később egy konzultáció keretein belül van lehetőség beszélgetni.

 

 Milyen tapasztalások vezetik el leggyakrabban az embereket családállításra?

 • „Depressziós vagyok, pedig mindenem meg van:”
 • A sokadik párkapcsolatomban is boldogtalan vagyok.”
 • „Ismerem és tudom a szakmámat, mégsem tudok teljesíteni.”
 • „Állandóan beteg a gyermekem.”
 • „Már 26 éves a fiam/lányom és még mindig itthon van. Minden nap veszekszünk.”
 • "Félek a gyermekvállalástól."
 • „Elviselhetetlen a kapcsolatom a szüleimmel”
 • „Már a harmadik vállalkozásom megy csődbe.”
 • „Évek óta hiába várjuk a gyermekáldást.”
 • „Miért vonzom be mindig ugyanazt a típusú nőt/férfit az életembe?”
 •  „Évek óta küzdök az allergiámmal.”
 • Nem tudom, hogy ki vagyok!
 • Évek óta nem sikerül családot alapítanom.
 • Úgy viselkedek a párkapcsolatomban, mintha én lennék a párom anyukája.

 

Van kérdésed? Mit szeretnél most a legjobban?

Ha fenntartható eredményt akarsz elérni a témádban, jelentkezz egy díjtalan, tényfeltáró beszélgetésre, vagy hívj a +36 70 3927113 telefonszámon!